24 بهمن 1394 - 11:29
شناسه خبر: 3991
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی خبر داد؛
25 رقم جدید زراعی و باغی تا پایان امسال معرفی می شود
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی از ایجاد بانک اطلاعات خاک خبرداد و گفت: اطلاعات کامل و جامعی از شرایط خاک های زراعی در اختیار داریم و برنامه کلان کشت محصولات را بر این اساس تدوین خواهیم کرد.
به گزارش کانون انجن های صنایع غذایی ایران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر زند در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در مرحه اول چهار میلیون هکتار از اطلاعات شرایط خاک های زراعی در بانک اطلاعات وارد شده است، افزود: با استفاده از این اطلاعات نوع بذر، نوع نهال، نوع محصول، شرایط منابع آب و میزان نیاز آبیاری محصول ارزیابی و الگوی کشت اجرایی می شود.
وی همچنین از پایان طرح ارزیابی کیفی کودهای تولیدی وارداتی خبر داد و گفت: تا کنون سه هزار برند کود آزمایش شده که 1600 برند آن گواهی ثبت دریافت کرد و مابقی نیز تا پایان سال تائید خواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی افزود: تا کنون 100 برند کودی نتوانستند گواهی ثبت کیفی را دریافت کنند. هم اکنون روی هر کیسه کود یک کد شناسه وجود دارد که اگر کشاورز این کد را پیامک کند از اصالت آن مطلع خواهد شد .
وی طراحی و ساخت سامانه تشخیص سریع باقی مانده میزان سموم را در محصولات باغی را از دیگر دستاوردهای علمی دانست و افزود: با استفاده از این دستگاه بدون تخریب بافت میوه میزان سموم باقی مانده در محصول اندازه گیری می شود.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی همچنین از تدوین نهایی گزارش جامع بهره وری آب در کشور خبر داد و گفت : بر اساس این گزارش میزان بهره وری آب در بخش کشاورزی حدود 41 درصد است که باید برای ارتقای میزان بهره وری طرح های توسعه نوین آبیاری با سرعت بیشتری اجرا شود .
زند تعیین قلمرو بیابان های کشور را از مهمترین اقدامات موسسه تحقیقات جنگل و مراتع دانست و افزود: بر اساس اطلاعات موجود وسعت بیابان های کشور 35 میلیون هکتار بود که در گزارش جدید 85 میلیون هکتار تعیین شده است این اطلاعات برای برنامه ریزی های کلان بخش کشاورزی تاثیرگذار است .
وی تدوین اطلس جامع آویشن را از دیگر دستاوردهای پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع دانست و گفت: لذا از آنجا که پرورش و توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است برای هرگونه گیاه دارویی اطلس دقیقی تهیه خواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی همچنین از جایگزینی 15 آفت کش جدید کم خطر خبر داد و افرود: موسسه تحقیقات گیاه پزشکی در یک سال گذشته 15 آفت کش جدید کم خطر را برای مبارزه با آفات، بیماریها و علف های هرز معرفی و جایگزین آفت کش ها کرده است.
زند همچنین از دستیابی پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به دانش مبارزه غیرشیمیایی با مگس میوه زیتون خبر داد و گفت: در این روش حشر مگس میوه زیتون قابلیت تخم گذاری و تکثیر را از دست می دهد و دیگر نیازی به استفاده از سموم شیمیایی نیست.
وی افزود: این فرمون که قابلیت تخمگذاری مگس میوه را از بین می برد تا پیش از این وارد می شد اما در حال حاضر دیگر نیازی به واردات نیست.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی تولید دستگاه تشخیص گر بیماری ویروسی میوه سبز مرکبات را از دیگر دستاوردها دانست و گفت: این دستگاه تشخیص گر(کیت) تاکنون وارد می شد اما اکنون فناوری تولید آن در اختیار کارشناسان و متخصصان داخلی است.
16 رقم جدید زراعی و باغی معرفی شده است
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: در 10 ماه گذشته 16 رقم جدید زراعی و باغی به کشاورزان معرفی شده است که تا پایان سال به 25 رقم خواهد رسید.
زند در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه در بذرها و ارقام جدید زراعی گندم و جو دوره رشد ومیزان تولید به ترتیب 25 درصد و 75 درصد افزایش یافته است افزود: تاکنون حدود 3 هزار تن بذر مادری هستههای اولیه گندم و 700 تن هم هستههای اولیه بذر جو در کشور تولید شده است.
وی با تاکید بر این که از لحاظ تامین بذر گندم هیچگونه کمبودی نداریم گفت: تولید بذر گندم و جو از آنجا که برای بخش خصوصی سودی ندارد چندان مورد توجه نیست بنابراین تولید بذور این محصولات از وظایف حاکمیتی دولت است و بذر مورد نیاز تولید می شود.
رئیس سازمان تحقیقات،ترویج و آموزش کشاورزی همچنین از معرفی بذور جدید کاهو، لوبیا، سویا، جو، چغندر قند، ماشک و پنبه خبر داد و افزود: علاوه بر این نهالهای جدید استاندارد با ویژگیهای مقاومت به آفات، خشکی و کم آبی و سرما نیز در محصولات گیلاس، زیتون، نارنگی تولید و معرفی شده است.
زند گفت: بخش دولتی در زمینه تولید و تکثیر بذر هیبریدی سبزی و صیفی دخالتی ندارد و تولید و واردات آن در اختیار بخش خصوصی است.
وی افزود: در زمینه تولید بذرهای مورد نیاز در مقایسه با سال گذشته بین 17 تا 37 درصد رشد داشتیم که عدد قابل توجهی است.
رئیس سازمان تحقیقات،ترویج و آموزش کشاورزی میزان تولید گندم را در سال 94 بیش از یازده میلیون تن اعلام کرد و گفت: برای تولید گندم حدود یک میلیون تن بذر نیاز است که به اندازه نیاز تولید شده است و هیچ کمبودی نداریم.
زند افزود: از لحاظ تولید هستههای اولیه بذر گندم و جو خودکفا هستیم و قرار است میزان تولید از 30 درصد به 60درصد افزایش یابد. سالانه 52 رقم گندم در کشور کشت می شود که فقط چهار رقم بذر آن خارجی و وارداتی است.
ماده مخمر رشد سریع آبزیان تولید شد
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی از تولید ماده مخمر رشد سریع آبزیان پرورشی در کشور خبر داد. اسکندر زند در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه این ماده مخمر از فیل ماهی تولید شده است ، افزود: پژوهشگران علوم شیلات موفق شدند پس از چند سال تلاش ماده مخمر رشد را از فیل ماهی استخراج و تولید کنند.
و این ماده مخمر که سبب رشد سریع فیل ماهی می شود می تواند دوره رشد آبزیان را کاهش دهد و به افزایش تولید در مراکز پرورش ماهی منجر شود.
وی تولید 100 هزار بچه ماهی آزاد خزر را از دیگر دستاوردهای علمی موسسه تحقیقات علوم شیلات دانست و گفت : دانشمندان با دستیابی به دانش تکثیر بچه ماهی موفق شدند ماهی آزاد خزر را به عنوان گونه پرورشی ویژه طرح پرورش ماهی در قفس به تولید کنندگان معرفی کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی افزود: برای پرورش ماهی آزاد خزر مطالعات جامع مکان یابی انجام شده است و بزودی پرورش این ماهی با روش قفس در استان مازندران آغاز می شود.
زند گفت: تولید 20 هزار بچه ماهی صبیتی در جنوب کشور از دیگر موفقیت های دانشمندان علوم شیلاتی کشور است که با روش پرورش ماهی در قفس تولید خواهد شد.
وی تولید تخم چشم زده ماهی را از دیگر دستاوردها دانست و افزود: سالانه 20 تن تخم ماهی چشم زده به کشور وارد می شود که این روند با اجرای طرح 6 میلیارد تومانی در استان مازندران تا 3 سال آینده متوقف می شود و کشور در زمینه تولید این نهاده اصلی تولید و پرورش ماهی به خودکفایی خواهد رسید.
رئیس سازمان تحقیقات ترویج و آموزش کشاورزی تولید جلبک خوراکی در چابهار و احداث ساعت پرورش میگوی اس پی اف "بچه میگو" را از دیگر اقدامات در موسسه تحقیقات شیلات دانست.
زند همچنین از انتشار کتاب اطلاعات ارزش غذایی تمام جیره ها در بخش دام سبک و سنگین خبر داد و افزود : با استفاده از اطلاعات موجود در این کتاب جیره های غذایی انواع دام تعیین و مشخص شده است که این مسئله سبب افزایش میزان تولید گوشت و شیر و ارتقای کیفیت این محصولات خواهد شد.
وی گفت: استفاده از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام نیز دستاورد دیگری از موسسه تحقیقات علوم دامی است که به زودی وارد چرخه تولید خواهد شد.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی دستیابی به فناوری استفاده از سرشاخه های فرآوری شده نیشکر و تولید مکمل های پروتئینی را در تغذیه دام از دستاوردهای علمی کارشناسان برشمرد.
زند همچنین از تولید واکسن دامی دوگانه نیوکاسل و برونشیت ، واکسن دوگانه نیوکاسل و آنفولانزای طیور و واکسن نیوکاسل مقاوم به گرما خبر داد و گفت: برای نخستین بار در کشور دانش فنی تولید واکسن دامی تب برفکی در قراردادی بزرگ به بخش خصوصی واگذار شد که در پی آن تولید این واکسن تا پایان سال به 2 میلیون و 500 هزار دز خواهد رسید./